Kolejny już rok grupa uczniów ze słupskiego Ekonomika zdobyła Poznań. W tym roku miasto przywitało nas cudowną pogodą i wspaniałymi ludźmi. Jak co roku głównym punktem wycieczki była Polagra i Smaki Regionów.
POLAGRA to miejsce prezentacji produktów odpowiadających potrzebom konsumentów, nowych technologii pozwalających utrzymać najwyższe standardy bezpieczeństwa w produkcji żywności, a także rozwiązań, które usprawniają prace obiektów gastronomicznych i noclegowych. Mianownikiem jest smak wokół którego budowane są nowe relacje biznesowe warunkujące rozwój branży i promocję polskiej żywności zagranicą. Smaki Regionów to wielka fiesta różnego rodzaju smaków i niesamowitych pasjonatów zdrowej żywności. Wyjątkowe wydarzenie dla osób, które odżywiają się zdrowo i cenią produkty od lokalnych dostawców. Na targach SMAKI REGIONÓW znajdziesz ekologiczną, certyfikowaną żywność z całej Polski. To unikalny moment na poznanie wszystkich regionalnych potraw i produktów, stanowiących dziedzictwo kulinarne, które są przygotowywane według dawnych receptur i filozofii slow. Wycieczka była bardzo udana, młodzież grzeczna i zainteresowana tym, co dzieje się w mieście i biznesie. Większość z nas z przyjemnością wróci do tego urokliwego i tętniącego życiem miasta.
Urszula Bogdanowicz